Unes 700 persones -segons la Policia Local- d'arreu del Bages i Catalunya han assistit aquest diumenge al matí a Manresa en una manifestació per donar suport a la unitat d'Espanya.

La concentració ha començat puntual a les 12 del matí a plaça Espanya i s'han desplaçat fins a Crist Rei. D'allà han anat baixant fins al Passeig de Pere III. A les escales de la Biblioteca del Casino, un noi ha ensenyat un paper reclamant la llibertat dels presos polítics i uns quants manifestants han anat fins on estava i li han arrencat la reivindicació i l'han increpat.

Un dels moments més tensos ha sigut quan han coincidit al final del Passeig i Sant Domènec els manifestants de la unitat d'Espanya i un centenar de persones que eren contràries a la concentració. Cada bàndol ha cridat les seves consignes i la situació no ha arribat a més.

Provocació en la manifestació unionista a Manresa

Provocació en la manifestació unionista a Manresa

La concentració ha acabat a la Caserna de la Guàrdia Civil. Pel camí, ha sigut majoritari l'ambient distès i s'ha pogut escoltar a Manolo Escobar. Alguns dels càntics més repetits han sigut "Puigdemont a presó", "Jo sóc espanyol", i "Catalunya és Espanya". Algun dels manifestants ha increpat a gent gran que passava pel costat mirant la concentració a crits de "nazis", i "visca Espanya" però gent de l'organització els ha demanat que paressin.

Des de l'organització, han reiterat en tot moment que la gent "es comportés" i que actuessin "pacíficament".

La concentració ha arribat a la caserna als volts de la 1 del migdia i s'han estat més de mitja hora fent diferents càntics. Un cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra ha impedit que els manifestants poguessin arribar fins a les portes de la caserna.

Hi han intervingut una seixantena de Mossos.