Segueix-nos a les xarxes socials:

Etxeberria destaca que «tant a Loiola com al centre s'aprecia el creixement del turisme per fer el camí»

El batlle basc valora que per aconseguir que la ruta ignasiana sigui coneguda hi ha molta feina per fer

Demanat pels efectes del Camí Ignasià en el turisme del municipi, l'alcalde d'Azpeitia, Eneko Etxeberria, afirma que «tant a Loiola com al centre s'aprecia el creixement del turisme que surt a fer el camí». Remarca, però, que «encara hi ha molt per fer per tal que aquesta ruta sigui més coneguda».

Remarca que «Loiola i Azpeitia sempre han tingut un gran flux turístic. Nosaltres som un poble industrial, el nostre secret està en l'activitat industrial i és per això que el nostre índex de desocupació se situa en el 8,9%. Adrecem els nostres esforços més importants a l'activitat industrial. Malgrat això, el nínxol turístic és molt important per a nosaltres perquè també suposa una gran possibilitat de generació de riquesa per a la nostra població. En aquest sentit, per a nosaltres el Camí Ignasià és una gran aposta i ser-ne l'inici ens ha de permetre un flux d'activitat important que requereix la posada a punt de tot el nostre ampli patrimoni cultural i historic».

El batlle basc posa en relleu que «impulsar el camí en tots els sentits és un dels nostres objectius, per la qual cosa liderem la seva promoció, juntament i com fa Manresa. Estem compartint una reflexió estratègica amb la Universitat de Deusto, els jesuïtes, les Diputacions Forals i el Govern Basc; també som els impulsors de la xarxa de municipis bascos del Camí Ignasià (tal com Manresa ho és del conveni a Catalunya); treballem en el nostre patrimoni abordant-ne la remodelació amb fortes inversions com, per exemple, la de la restauració del palau Besozabal; apostem per tenir dues oficines turístiques i per contractar recursos; visites guiades, promoció internacional amb Alemanya, França i la resta de països europeus; i estrènyer la nostra relació amb Manresa».

Prem per veure més contingut per a tu