Segueix-nos a les xarxes socials:

El Balç mostra prop de 200 pessebres d'arreu del món per la Fira de Santa Llúcia

S'hi podran veure algunes peces tan petites com un naixement de Japó que té la mida d'un gra d'arròs

Aquest dissabte i diumenge, de 10 del matí a 8 del vespre, i dins de la Fira de Santa Llúcia, el carrer del Balç acollirà la mostra «Pessebres del món», amb uns 200 pessebres dels cinc continents. La mostra explica com s'interpreta i es representa l'escena del Naixement a diferents països. Per exemple, s'hi veurà un naixement de Japó que té la mida d'un gra d'arròs.

La col·lecció és fruit de l'esperit col·leccionista de la família Guardiola-Tobella, que durant molts anys ha recopilat pessebres en els seus viatges, i ha esdevingut un autèntic tresor. Els visitants rebran un obsequi commemoratiu, un imant que representa la Sagrada Família i que reprodueix l'esmalt original de Maria Noguera i Puig (1906-2002) de la coveta del santuari de la Santa Cova de Sant Ignasi de Manresa.

El preu per persona és de 3 euros i gratuït per als menors de 8 anys. Si es combina la visita formal al centre d'interpretació tindrà el preu habitual de 5 euros, tarifa general, i 4 euros, la reduïda.

Les figures, realitzades de diferents materials, formats i composicions, mostren la personalitat de països tan diversos com Perú, Brasil, Mèxic, Estats Units, Egipte, Xina, Israel, Alemanya i Islàndia.

Prem per veure més contingut per a tu