Segueix-nos a les xarxes socials:

La Comunitat de Sant Egidi reuneix 300 persones al dinar del dia de Nadal

Enguany s'ha celebrat a l'església del convent de les Caputxines i a l'Escola Joviat

La Comunitat de Sant Egidi reuneix 300 persones al dinar del dia de NadalARXIU PARTICULAR

Més de 300 persones han participat al dinar el dia de Nadal que cada any organitza la Comunitat de Sant Egidi a Manresa. Hi havia bàsicament ancians, nous europeus, persones refugiades i infants.

El dinar es va fer a l´església de Sant Carles Borromeu de les caputxines del carrer Talamanca, i a l´Escola Joviat. A l´església hi van participar avis i àvies que la comunitat acompanya tot l´any. També infants de l´Escola de la Pau de Sant Egidi i les seves famílies.

A l´Escola Joviat s´hi van reunir membres de l´escola de llengua i cultura que empeny la comunitat de Sant Egidi, i refugiats provinents d´Ucraïna, Síria, Guinea Conakry i RD Congo.

Els desitjos de pau per a tot el món va ser una constant. En el moment del brindis es van recordar els centenars de milers de persones que estaven en diners de Nadal d´arreu del món promoguts de la Comunitat de Sant Egidi. També es va recordar d´una forma especial els refugiats rohinyas a Bangla Desh, a qui la Comunitat està ajudant.

Sant Egidi celebra el dinar de Nadal del 25 de desembre arreu del món. La iniciativa va néixer el 1982 a la basílica de Santa Maria in Trastevere, a Roma, amb un petit grup d´avis i sense sostre. Actualment se celebra a més de 700 ciutats de tots els continents i reuneixen a més de 250.000 persones.

Amb aquesta acció la comunitat vol llençar un missatge de pau i solidaritat «en un temps en el que emergeixen les divisions i en el que massa pobres continuen sent víctimes de la indiferència. A Catalunya, a més a més de Manresa s´han fet dinars a Barcelona i Taragona que han reunit a més de 2.000 persones.

Prem per veure més contingut per a tu