Segueix-nos a les xarxes socials:

Moció al ple per rebutjar la sentència del cas La Manada

El Consell Municipal de la Dona assistirà a la sessió per donar-hi suport

Moció al ple per rebutjar la sentència del cas La Manadaarxiu/mireia arso

El rebuig que ha generat la sentència dictada pel cas de La Manada per part de l'Audiència provincial de Navarra també arribarà al ple d'avui, on l'equip de govern de CDC-ERC i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes».

El Consell Municipal de la Dona de Manresa, que ha donat el seu suport a la moció, ha animat totes les dones que formen part d'aquest òrgan municipal a participar en el ple d'avui. L'encarregada de llegir el text de suport a la moció serà Conxita Almarcha.

La moció recorda la sentència del cas de La Manada, que condemna els cinc membres acusats per abús sexual i no per violació. Recorda que «ha generat un fort rebuig social i del moviment feminista i nombrosos experts jurídics l'han valorat, així com entitats feministes i de dones, l'ONU i Amnistia Internacional, entre altres». Creu que «la consideració d'abús sexual dels fets és un greuge cap a totes les dones i suposa una legitimació de la violació que situa en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d'aquests delictes. La sentència afavoreix la impunitat de les agressions masclistes i envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions i les revictimitza. A més, aquest cas posa de manifest com els estereotips de gènere influeixen en l'anàlisi dels fets i les conclusions exposades pels magistrats, en especial allò que s'expressa al vot particular en què es demana l'absolució de tots els acusats, a excepció del delicte lleu de furt».

Per tot plegat, la moció proposa «manifestar el suport de l'Ajuntament de Manresa a les dones que són víctimes d'agressions sexuals. Animar a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes perquè volem ser lliures, no valentes. Exigir que es millori la formació de les persones que exerceixen funcions de judicatura, dotant-los de recursos que permetin la incorporació de la perspectiva de gènere en les seves resolucions. Exigir als òrgans judicials que, en la interpretació i aplicació del Codi penal vigent, evitin basar-se en estereotips de gènere que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista i siguin coherents amb el Conveni d'Istanbul del Consell d'Europa, sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica. Instar la revisió del Codi Penal amb la finalitat que s'incorpori la perspectiva de gènere en el dret positiu penal». I «formar els i les professionals de l'Ajuntament, i en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones, en perspectiva de gènere i violència masclista».

Prem per veure més contingut per a tu