La presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines de Manresa, Carme Carrió, ha expressat el profund disgust dels veïns per la forma com s'ha aplicat el tall de trànsit entre les piscines i la plaça Sant Ignasi.

Segons Carrió, la manca d'una senyalització adequada i de presència policial ha conduït un munt de vehicles cap als carrers Escodines i Sant Bartomeu, que són vials amb una urbanització bàsicament per a vianants i no per suportar elevades intensitats de trànsit. Carrió assegurava que l'Ajuntament "no ha complert" després de 4 reunions mantingudes, dues d'elles conjuntament amb les associacions de Barri Antic i Vic-Remei, a les què també afecta les obres.Acció de protesta

Carrió assegura que ha estat observant a peu de carrer la situació i si la cosa no canvia "convocarem els veïns a tallar el trànsit", i que així ho ha comunicat a l'Ajuntament.

Segons la presidenta veïnal "no hi ha una indicació clara que el trànsit pels carrers Escodines i Sant Bartomeu està reservat a veïns i a urgències i serveis. Tampoc Policia Local que informi els conductors". Al contrari, segons Carrió la senyalització marca la ruta de les Escodines per als veïns d'aquest barri però també per als de la Balconada, als que s'afegeixen els que van cap a l'hospital Sant Joan de Déu.

Així que "ens trobem que entren vehicles a manta i com no poden continuar giren tots cap a les Escodines". La culpa, des del seu punt de vista, és de que "hi ha poca senyalització i incorrecta, ja que dóna com alternativa per als veïns de la Balconada passar per les Escodines" quan haurien d'anar per la variant o anar a buscar la carretera del Pont de Vilomara.

Dimecres dia 27 de juny ha estat el primer dia d'entrada en vigor del tancament total del transit de la via de Sant Ignasi, entre el carrer Vidal i Barraquer i la plaça Sant Ignasi.

Les obres d´urbanització del tram central de la via de Sant Ignasi, que s´emmarquen en el projecte que també inclou el carrer Vidal i Barraquer, comencen avui. Els treballs tindran un termini d´execució de cinc mesos, i durant els dos primers la via de Sant Ignasi quedarà totalment tallada a la circulació.