Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir el passat 6 de juliol un home i una dona, de 18 i 19 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, tots dos veïns de Manresa, i dos menors d'edat, com a presumptes autors d'un robatori amb violència i un delicte de furt.

El passat 6 de juliol, pels volts de la una de la nit, els mossos van rebre l'avís d'un testimoni que informava que acabava de veure quatre joves entrar per la força a casa del seu veí. Quan els mossos van arribar al lloc van veure que al darrere de l'edifici hi havia una noia enfilada en una finestra i tres joves que fugien corrent. Ràpidament, van interceptar la noia que estava enfilada i van atendre a la víctima.

La víctima, de 92 anys, va explicar als mossos que quatre joves havien trucat a la porta de casa seva i en el moment d'obrir el van empentar i van entrar a dins. Un cop a l'interior, van regirar les habitacions i després van fugir corrents pel balcó, sense aconseguir sostreure res.

Arran d'això, els agents van detenir la noia per un delicte de robatori amb violència i van iniciar diverses gestions per localitzar els altres autors. Unes hores després, es van localitzar i detenir els altres tres implicats en el robatori amb violència.

Posteriorment, els mossos van esbrinar que tres del joves ja havien estat a casa de la víctima el passat 2 de juliol. En aquella ocasió, es van guanyar la confiança de l'home per entrar a casa seva i, en un descuit, li van sostreure 8.000 euros en efectiu. Per aquest motiu també se'ls acusa d'un delicte de furt.

Els detinguts majors d'edat van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, mentre que els menors van passar a disposició de Fiscalia de Menors.