Segueix-nos a les xarxes socials:

Comencen a obrir un nou carrer a la Sagrada Família, on hi ha d'anar el Mercadona

El projecte té un pressupost d'un milió d'euros i s'executarà en un termini de 10 mesos

Comencen a obrir un nou carrer a la Sagrada Família, on hi ha d'anar el MercadonaJ.M.G.

Aquest dimarts han començat les obres per obrir un nou carrer entre la carretera del Pont de Vilomara i el Sant Cristòfol, a l´alçada del Sant Maurici. És el que s´anomena pla parcial de la Sagrada Família, on hi ha d´anar un nou supermercat del Mercadona.

L´anunci l´ha fet el regidor d´Urbanisme de l´Ajuntament de Manresa, Marc Aloy. Es tracta d´un projecte d´iniciativa privada que té un pressupost d´un milió d´euros. «Per tant no és una obra menor», ha afirmat Aloy. 300.000 euros els aporta l´Ajuntament perquè és propietari d´una part dels terrenys. La resta els posa Mercadona, que és el propietari majoritari. El termini d´execució és de 10 mesos.

Les obres havien generat neguit i l´oposició de veïns i comerciants de la zona, i també dels qui tenen un hort on ara hi anirà el nou carrer. S´havien organitzat activitats en contra del projecte i també s´havien recollit firmes. L´Ajuntament ha arribat a un acord amb els hortals perquè els qui en resultin afectats es traslladin en un espai de la mateixa zona actualment en desús i que és de propietat municipals, segons Aloy.

Aloy ha assegurat que les negociacions que s´han dut a terme «és un exemple clar de participació ciutadana en un cas de transformació de la ciutat». Fins i tot s´havia articulat una plataforma de veïns i petit comerç de la Sagrada Família formada per veïns, hortalans, comerciants i també la comunitat de l´escola Itaca, que és just a tocar del nou carrer. També hi ha hagut negociacions amb l´Associació de Veïns del barri.

El nou carrer unirà la carretera del Pont de Vilomara amb el Sant Cristòfol. Tindrà una longitud de 180 metres i una calçada de 6 que permetrà tenir un carril de circulació i una franja d´aparcament.

La primera fase inclou una vorera a la banda nord del carrer de 5 metres d´amplada. A la banda sud, que de moment no s´executarà, s´hi deixarà una franja per permetre el pas amb seguretat dels veïns. El projecte també contempla un recorregut per a vianants des del final del carrer Gaudí fins al nou carrer. Hi haurà rampes per salvar el desnivell i zona arbrada.

Durant les obres es traslladarà la font feta amb peces de trencadís que hi ha al final del carrer gaudí. És una petició de l´Associació de Veïns de la Sagrada Família.

Durant aquest agost els treballs consistiran bàsicament en la implantació i preparatius de l´obra, tancaments, desbrossada, ja que pràcticament tot són horts, i l´enderroc de les edificacions afectades. L´accés i sortida de maquinària es realitzarà pel carrer Sant Cristòfol. No hi haurà, però, afectacions en el trànsit segons l´Ajuntament de Manresa.

Mercadona podria dur a terme les seves obres per construir el nou supermercat paral·lelament als treballs del carrer. No es podria obrir, però, fins que el nou carrer estigui acabat.

Prem per veure més contingut per a tu