El Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central ha estat reconegut per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (tal com ja va avançar Regió7 dijous) com a Grup de Recerca Emergent.

Amb aquest reconeixement, que s'atorga a equips d'investigació amb una trajectòria breu de treball conjunt però amb un important potencial, el C3RG s'incorpora al mapa oficial de grups de recerca de Catalunya. Una condició que li permetrà beneficiar-se d'una àmplia difusió de la seva tasca investigadora i accedir a convocatòries per optar a finançament públic.

De fet, juntament amb aquest primer reconeixement, el grup ha rebut una primera ajuda econòmica.

La de Grups de Recerca Emergents és una condició que s'atorga a equips d'investigació que s'han creat recentment però que es considera que tenen un gran potencial. Suposa un reconeixement formal que avala que es tracta d'equips de recerca que disposen d'un grup estructurat i que realitza una recerca activa i de qualitat.

Passat un temps, el treball que facin s'avaluarà i si es considera que és satisfactori llavors haurien de passar a ser grups de recerca ja consolidats.