En el marc de la Setmana de la Ciència, el dimecres 14 de novembre tindrà lloc l'"Stat Wars: el despertar de les dades", al Teatre Conservatori de Manresa, en dues sessions a les quals assistiran un total de 528 estudiants d'ESO i Batxillerat procedents de deu centres educatius del Bages.

L'"Stat Wars: el despertar de les dades" és una activitat que forma part de la xarxa temàtica BIOSTATNET (una xarxa que vol ser el nucli de connexió dels investigadors espanyols en Bioestadística) i que a Catalunya té la participació de la Societat Catalana d'Estadística.

Es tracta d'un espectacle interactiu que afavoreix la participació dels estudiants, la diversió i la consciència crítica amb les dades. La idea és portar l'estadística fora de l'aula, amb la finalitat d'aconseguir que els estudiants siguin conscients que vivim en un món ple de dades i l?estadística permet extreure'n coneixement. L'activitat fa una sèrie de propostes de caràcter lúdic i participatiu, però alhora rigorosa, combinades amb xerrades i una entrevista a una estadística.

A Manresa, l'activitat està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i la duran a terme estudiants del Grau d'Estadística Aplicada de la UAB, coordinats per la professora Anna Espinal Berenguer (Servei d'Estadística Aplicada, UAB) i la Societat Catalana d'Estadística. En aquesta edició també hi col·labora Althaia, UPC-Manresa i Mees.