Els vianants que passin pel carrer del túnel de la Indústria de Manresa ja tenen una vorera nova amb la qual poder transitar amb més comoditat que fins ara. Les obres per fer-la van acabar la setmana passada i, recentment, també ha acabat l'adaptació del pas de vianants que hi travessa des del carrer de la Indústria. Hi falta, però una peça fonamental per a la seguretat dels vianants: al túnel encara no hi ha la barana que els separa dels vehicles que hi transiten i que no ho fan a poc a poc, precisament.

Només en un tram del túnel, per la banda de les Bases de Manresa, hi ha pilones de plàstic New Jersey que algun brètol es dedica a tombar a la calçada, amb el perill que això representa per als conductors, que hi passen força ràpid, amb l'afegit que no és un túnel especialment ben il·luminat.

Les obres, molt demandades pels veïns que utilitzen aquest pas subterrani per anar des de l'entorn de la carretera de Vic al de les Bases de Manresa, van començar el passat 7 de gener amb una durada prevista de cinc setmanes i un pressupost de 70.791 euros.

La nova vorera té 1,5 metres d'amplada i s'ha pavimentat amb peces de panot de nou pastilles. El projecte també ha inclòs la conducció de les aigües que es filtraven túnel de tal manera que no interfereixen en els recorreguts dels vianants; la neteja del mur de formigó més proper a la vorera, amb la finalitat d'assolir una millora ambiental del recorregut; la instal·lació del nou pas de vianants adaptat entre la vorera del carrer de la Indústria -pujant a la dreta des del Garatge Blau- cap a la nova vorera del túnel, i la barana, que encara no s'ha començat.