A partir d'ara no hi haurà cap mena de dubte que qui entri a la ciutat per la façana monumental, amb el Pont Vell, la Cova i la Seu al fons, estarà entrant a Manresa. Des d'ahir un rètol identificatiu de la ciutat és sota les arcades del Pont Vell amb la paraula «Manresa» i un gran cor de color rosat amb la lletra «M» al mig, el logo de la marca «Manresa, cor de Catalunya». Les lletres fan gairebé un metre d'alçada, i el cor en fa 1,90. Tot el conjunt té una amplada de 30 centímetres i una llargada de 9,50 metres. De veure's, es veu, i és previst que més endavant encara es vegi més perquè s'il·luminarà.

La pretensió de l'Ajuntament no és tan sols que informi de l'entrada a la ciutat sinó que es pugui arribar a convertir en una icona turística tenint en compte els monuments que l'envolten.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas, van participar en l'estrena del nou element. Els van acompanyar els també regidors Joan Calmet i Josep Maria Sala. El rètol era cobert d'una tela vermella que van retirar per deixar-lo al descobert. L'acte no va deixar indiferents els conductors de vehicles que a aquella hora, a 2/4 de 5 de la tarda, entraven o sortien de Manresa.

Un nou element d'identitat

Segons l'Ajuntament de Manresa es tracta d'una iniciativa de potenciació de la marca de ciutat amb la finalitat de posar en valor i augmentar els atractius de Manresa, tant de cara a l'exterior, amb l'objectiu de rebre d'una forma amable els visitants, com de cara endins, aportant un nou element d'identitat.

Junyent va destacar que el conjunt s'estreni coincidint amb la Festa de la Llum, i va afirmar que la ciutat s'havia d'identificar a «la façana sud, la façana monumental. Esperem que tingui el vistiplau de la ciutat, que agradi i que serveixi perquè molta gent s'hi pugui fer una foto quan visiti la nostra ciutat». La instantània tindrà la imatge del Pont Vell, la zona enjardinada del seu voltant, la Cova a mà dreta i la Seu al fons. «Hi ha altres poblacions que ho tenen, però voldríem que fos un element singular de Manresa amb les lletres acompanyades del cor que ens identifica».

Per la seva part la regidora Neus Comellas va explicar que a l'hora d'escollir la ubicació s'ha tingut en compte l'entorn, la seguretat del trànsit i fins i tot s'ha estudiat que hi hagi una bona visibilitat de la basílica de la Seu a través de les arcades del Pont Vell. Les lletres estan col·locades en diagonal.

El material del conjunt de les lletres «Manresa» està fet d'acer corten de color oxidat. Es tracta d'un material resistent a les inclemències del temps. El cor amb la lletra «M» al mig també és d'acer corten, però en aquest cas de color rosat-vermellós.

Aquests dies el rètol no estarà sol. Coincidint amb la Festa de la Llum s'ha col·locat un conjunt lluminós a l'arcada del Pont Vell, també en sentit entrada de la ciutat, que s'il·lumina a les nits i on es pot llegir «Ciutat de la Llum». Del mig del pont també penja des de fa dies un llaç groc gegant.