L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa ha acollit la fase eliminatòria territorial de la desena edició de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, una prova adreçada a alumnes de batxillerat que té per objectiu promoure el coneixement i l’interès per la geologia.

Una setantena d’alumnes de les comarques del Berguedà, Osona i Bages han participat en aquesta singular competició que inclou dues proves, una individual i una de grup. La individual ha consistit en una prova tipus test per resoldre problemes teòrics i pràctics de resposta única, i la grupal (grups de 4 persones) han estat exercicis de reconeixement de minerals, roques i fòssils, i anàlisi de mapes geològics.

El Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central col·labora activament en l’organització d’aquest esdeveniment. El dia de les proves pròpiament dit s’encarrega de l’esmorzar de la jornada, però el Geoparc realitza prèviament una tasca de difusió entre els centres educatius del territori, fent que any rere any augmenti la participació de centres de la Catalunya Central en aquestes proves.

Des del Geoparc es treballa de manera conjunta amb el Camp d’Aprenentatge del Bages per posar en valor la geologia aprofitant que el territori compta amb un Geoparc reconegut per la Unesco.

Els guanyadors han estat Alan Olmedo Martínez (primer, institut Lluís de Peguera), Andrea Maria Popa (segona, institut Guillem de Berguedà) i Paula Hernando Barcons (tercera, institut Guillem de Berguedà).

Els millors classificats en aquesta fase de les Olimpíades de Geologia podran participar a la fase estatal, que es farà a Cáceres el 6 d’abril. A més, també podran gaudir d’una sortida guiada pel Geoparc de la Catalunya Central el proper dissabte 23 de març. Més enllà, els vencedors de l’Estat podran participar a la final que es celebrarà a l’agost a Corea del Sud.