Els menes, nom amb què es coneixen els menors estrangers que arriben a Catalunya no acompa-nyats, s'han convertit en un repte per a l'administració, en particular, i per a la societat, en general. Manresa acollirà, dimecres vinent, una jornada centrada en les polítiques bilaterals i municipals per tractar aquest fenomen. Organitzada per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, la Comunitat Islàmica del Bages i la de Manresa, tindrà lloc a l'espai Plana de l'Om de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 3 de la tarda.

Entre les autoritats que obriran la jornada hi serà Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. A 3/4 d'11 començarà la primera sessió, amb l'enunciat «Els menes en les polítiques bilaterals euromediterrànies». En parlarà la doctora Malika Benradi, catedràtica de Dret Privat de la Universitat de Rabat. Seguidament, Lluís Vila, vicepresident del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, tractarà el tema «La gestió del fenomen dels menes: realitat, reptes i perspectives». Moderarà, Abdeslam Ben El Fassi, educador social i màster en Immigració i Educació Intercultural.

A les 12 del migdia es donarà pas a la segona sessió de la jornada. Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació, parlarà de «Els menes en les polítiques municipals». Per part seva, M'hamed Abdelouahed, tècnic a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, presentarà el programa «Mentoria amb adolescents i joves sense referents familiars arribats a Catalunya».

Per assistir-hi cal inscriure's enviant les dades (nom, cognoms i DNI) abans del dia 18 al correu electrònic ucidcat@yahoo.es.