Si ERC guanya les eleccions municipals crearà la regidoria de Nova Ciutadania. Una persona amb molts números per portar-la és Jamaa Mbarki, agent d'acollida de l'Ajuntament des del 2008. Ahir, l'alcaldable Marc Aloy el va presentar, juntament amb un altre fitxatge dels republicans per anar a la seva llista: Gina Sonia Plopu, mestra de professió i presidenta de l'Associació Cultural de Romania a Manresa i al Bages.

Aloy va avançar que a la llista d'ERC, que integraran homes i dones de manera paritària en format cremallera, també hi haurà regidors que ja formen part del consistori manresà actualment. Com David Aaron López, presentat la setmana passada com a regidor d'Urbanisme d'ERC si el partit governa, Mbarki estarà situat als primers llocs de la llista.

Nascut al Marroc, Mbarki, que fa anys que és amic d'Aloy i que té relació amb ERC, va dir que havia acceptat entrar en política perquè «m'agrada la línia que treballa el partit pel que fa a les persones que venen de fora a viure a Catalu-nya». Plopu hi va coincidir. Va dir l'ha portat a fer el pas la confiança en el programa per millorar Manresa i fer-la més acollidora dels republicans i en la gent del partit. «Són persones honestes».

Les trajectòries

Mbarki, que parla set llengües, va arribar a Catalunya el 1988, als 18 anys, i és ciutadà de Manresa des del 1991. Va estudiar dos anys a la facultat de Dret del Marroc. Durant quatre anys ha estat delegat de CCOO en una empresa privada i en fa més de 12 anys que ho és al comitè de l'Ajuntament de Manresa, on treballa des del 2000. Com a expert en el tema d'acollida, va dir que un aspecte a millorar és aprofitar el potencial dels nouvinguts que arriben.

Plopu va néixer a Romania, on va obtenir la titulació de mestra d'educació infantil i de primària, i va cursar estudis de psicologia. Va arribar a Manresa el 2007. Ha fet cursos de Llengua Catalana i Castellana per poder convalidar els seus estudis i exercir la seva professió a Catalunya i els ha ampliat en l'àmbit de l'educació a la Universitat de Barcelona, amb un Màster sobre Investigació i Canvi Educatiu. A banda, també ha estat voluntària en la formació d'adults i en el reforç escolar. És una persona molt implicada en l'activitat de la comunitat romanesa de Manresa i aposta per la igualtat d'oportunitats i per la participació activa de totes les persones a la nostra ciutat, sigui quin sigui el seu origen.

Aloy va argumentar que el seu fitxatge respon a la filosofia que «la Manresa que volem és aquella que és de tots i que fem entre tots».