Augmentar la presència femenina a la Policia Local de Manresa. Aquest és un dels objectius que s'ha marcat el cos policial aprofitant la convocatòria de 10 places d'agents que ja està en marxa. En una doble sessió de matí i tarda les futures aspirants van tenir l'ocasió de fer un tast de la que podria ser la seva nova feina: agents de la Policia Local. Agents i personal de recursos humans de l'Ajuntament les van omplir de motius perquè es presentin a la convocatòria.

En la sessió Montse Vila, que impulsa la igualtat a l'Ajuntament, explicava que «és un sector molt masculinitzat i ho volem capgirar». I començava amb una llista per trencar els tòpics més recurrents: «ser policia ara ja no és una qüestió de masculinitat. Avui en dia és una feina que va molt més enllà de fer una reducció i utilitzar la força. Cal fer mediació, tenir una conducta empàtica, i creiem que des de la feminitat s'hi pot aportar molt», deia Vila.

També ho reforçava Maite Hosta, actualment l'única caporal dona del cos, que assegurava que «homes i dones aportem qualitats diferents i ens complementem molt, especialment en segons quines actuacions».

I el cap del cos, Jordi Mora, les animava que es presentin a la convocatòria. «És una feina molt maca i molt agraïda. A vegades, al carrer et trobes gent que et dona les gràcies perquè un dia els vas salvar la vida o els vas poder ajudar. Això demostra que no tot és denunciar persones, que és una cosa que, si la fas amb correcció, no passa res».

El mateix Mora remarcava a les noies que volen optar a ser agent els avantatges d'un cos que és gran comparat amb la resta de policies locals de la comarca, però més petit que els dels Mossos, per exemple. I després d'explicar totes les unitats que té la Policia Local, Mora els deia que un dels principals atractius de Manresa és que «pots fer de tot» i estar a diferents unitats: de trànsit, educació viària, seguretat ciutadana, a l'emissora, policia de districte, gestió de temes de caire més administratius, entre altres funcions que hi ha al cos. I tot, remarcava Mora, amb l'avantatge que, es faci el que es faci, es treballa sempre a Manresa, un aspecte que ell considera molt important.

Tot i això, de les quatre dones que ahir al matí van participar en la sessió, només una complia els requisits establerts en les bases. I és que s'exigeix tenir el permís de conduir A2, el de motos, en el mateix moment de presentar-se a la convocatòria, i tres encara no el tenen. El cap de la Policia Local, Jordi Mora, deixava clar, però, que properament s'hauran de fer noves convocatòries d'agents i que es donarà més marge perquè es pugui obtenir aquest permís.

L'Ajuntament ha convocat 10 places d'agent. D'aquestes, set estan obertes a la ciutadania en general, mentre que tres són en la modalitat de mobilitat horitzontal, és a dir, per a agents de policies d'altres poblacions. El termini per presentar-se a la convocatòria s'acaba el 17 d'abril.