La protectora d'animals Quissos de Manresa ha denunciat la mortaldat de cries de cotorra al barri de la Font dels Capellans després que podessin diversos arbres on hi havia nius d'aquestes aus. Una desena de pollets van aparèixer estesos al terra després de la poda, segons la queixa, que van fer pública a través de les xarxes socials.

Responsables de la protectora Quissos de Manresa han assegurat a Regió7 que consideren que l'esporga d'arbres s'ha fet fora de temps perquè ja no tocaria, i sostenen que en un dels casos va afectar un niu de cotorres en el qual hi havia una desena de pollets. Les tasques de poda les hauria fet el servei de jardineria, divendres passat.

En resposta a la denúncia de la protectora, l'Ajuntament va publicar, també a través de les xarxes, que investigaria els fets i que obriria un expedient informatiu per saber realment què va passar.

Segons responsables de Quissos, són conscients que les cotor-res són una espècie invasora, però que aquesta tampoc no és la manera de fer a l'hora de controlar-los. Asseguren que alguns dels pollets els van rematar un cop eren a terra.