Segueix-nos a les xarxes socials:

500 alumnes celebren a Crist Rei el tricentenari de la mort del fundador de La Salle

L'acte ha inclòs la lectura d'un text i la cançó dels 300 anys de la creació dels Germans de les Escoles Cristianes

This browser does not support the video element.

500 alumnes celebren a Crist Rei el tricentenari de la mort del fundador de La Salle

Les escales de Crist Rei s'han omplert aquest dimarts al matí d'alumnes de La Salle de Manresa per commemorar el tricentenari de la mort del fundador de l'escola, Sant Joan Baptista de La Salle. Hi han participat un total de 500 estudiants, de tots els cursos des de primer de primària fins a quart d'ESO. Els més petits i els alumnes de Batxillerat han fet un acte similar al centre educatiu.

Amb la presència de l'alcalde, Valentí Junyent, i la regidora d'Educació, Mercè Rosich, els alumnes han esperat pacientment que parlés el director de La Salle Manresa, Toni Beltran, i que professors i alumnes llegissin el text Somiar (el mateix que s'ha llegit majoritàriament a totes les poblacions de Catalunya, Espanya i Portugal on hi ha La Salle), per després cantar la cançó dels 300 anys de La Salle. Aquest tema, que porta per nom «One heart, One commitment, One life», té parts en anglès i castellà.

Junyent ha reivindicat la importància de l'educació «i del lloc on s'estudia» i ha dedicat unes paraules a recordar «l'esperit de servei i la vocació pedagògica» del creador dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle) fa 300 anys. El batlle també ha dipositat la seva esperança en què els alumnes d'aquest centre manresà ajudin a fer «una ciutat i un país millor». Entre el públic, desenes de familiars que no es volien perdre l'actuació dels més petits de la casa amb els mòbils a punt per gravar l'escena.

Els centres La Salle reben el seu nom de Sant Joan Baptista de La Salle qui, a la fi del segle XVII, es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades als nens pobres. Amb ells va fundar l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes. Joan Baptista i aquests mestres, que vivien i reflexionaven junts, van arribar a compartir un mateix esperit que omplia de sentit la seva tasca educadora. Aquells mestres es van convertir en Germans, persones que es consagren a Déu en comunitat i es comprometen a viure junts i per associació al servei educatiu dels pobres.

Prem per veure més contingut per a tu