Aquest dilluns al matí, a la llotja presidencial President Suñol del FC Barcelona, s'ha celebrat un esmorzar de treball convocat per la Fundació del FC Barcelona amb patrons de la Fundació del Convent de Santa Clara i empresaris de la Catalunya Central o vinculats a projectes socials de les citades fundacions.

La Fundació del FC Barcelona col·labora amb una aliança amb el programa Invulnerables a Manresa, a més de implementar el programa Futbol.net per a nens a l'Espai Caixa Francesc d'Assís, el nom que rep la casa de la infància que acull el convent de Santa Clara. Aquest curs ha començat un nou grup de nenes, amb molt bones expectatives.

A més a més, en els pròxims mesos posarà en marxa a Manresa un programa de formació de formadors esportius contra el bulling.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i Maria Vallès, directora general de la Fundació Barça, han estat els encarregats de donar la benvinguda als convidats i acollir-los a l'espai de la Fundació Barça, a la sala París del FC Barcelona.

Després d'una visita i explicacions tècniques de l'Espai Fundació Barça a càrrec del Xavier Vilà, responsable de comunicació de la fundació, els convidats han participat en una presentació de les activitats de la fundació a Catalunya i arreu del món, on han pogut conèixer de primera mà els programes de la fundació del Barça i el seu impacte social, i han quedat gratament sorpresos amb les xifres compartides i les histories de transformacions vitals, gràcies a l'impacte de campanyes contra el bulling, a favor de l'acollida de refugiats, de programes socials i de la dedicació al món de la salut dels infants, especialment en la lluita contra el càncer.

Cardoner ha recalcat que el Barça es més que un club pels partits que guanya quan treballa per les persones: "La Fundació del F C Barcelona, mai perd, sempre guanya, perquè sempre ajuda a les persones, especialment als nens, a viure i a fer realitat els seu somnis".

Els participants en la trobada han estat: sor Lucia Caram, patrona de la Fundació Barça i directora de la Fundació del Convent de Santa Clara; Gabriel Prat, president de la Fundació del Convent de Santa Clara així com el seus patrons, Jaume Badia, Vicenç Mauri, Pere Gasó i Xavier Perramón. Del món empresarial hi han participat, Fèlix Salido, conseller del Bàsquet Manresa; Sita Salido, d'Inllobsa; Guillem Vila, del Grup Vilà Vila; Laura Gil, del programa Invulnerables; Xavier Perramon, Conseller d'Ausa; Raimon Trujillo i Maria Perramon, de Moll House; Gemma Torelló, del Cava Agustí Torelló Mata; Ignasi Cots, de Constructora del Cardoner; Obdulio Herrera, president de la Fundació Amplifon; Maria Jordà, directora de la Fundació Eurofirms; José Antonio González, Josep Olivet i Meritxell Bautista, de Fibra Cat i Natividad Martínez.

Actualment, la Fundació del FC Barcelona arriba a 1.600.000 de nens i treballa a 58 països.

A Catalunya, treballa a 85 llocs i arriba a 530.000 nens i nenes en els diversos programes.

La fundació es finança per les aportacions del 0,5% de donació del salari jugadors i del 0,7 de ingressos del club, a més de les aportacions d'empreses i fundacions. El seu pressupost anual es de 17.700.000 euros.

Tant els convidats com la Fundació del FC Barcelona, han renovat el compromís de continuar treballant per la infància, compartint la certesa que l'esport es una eina d'integració i transformació social.