Segueix-nos a les xarxes socials:

Els veïns de les Escodines volen canviar la mala imatge del barri amb activitats

Aquest migdia han organitzat un vermut al carrer que ha de servir per enfortir la cohesió social

Els veïns de les Escodines volen canviar la mala imatge del barri amb activitatsarxiu/mireia arso

Els veïns de les Escodines volen capgirar la mala imatge que té el barri i per aquest motiu han començat a organitzar activitats culturals i d'oci. Actes que han de servir, també, per millorar la cohesió social i enfortir les relacions personals dels que hi viuen. I és que els veïns pensen que, injustament, els habitants d'altres zones de la ciutat només veuen els aspectes negatius de les Escodines, com la degradació i la mala convivència provocada, sobretot, pels okupes que hi creen aldarulls. Una mala imatge que es va veure agreujada per la violació múltiple a una menor l'estiu passat.

Per demostrar que les Escodines és un barri viu, avui mateix els veïns faran una primera activitat. Un vermut que tindrà lloc a la plaça del Salt i en què cadascú haurà de portar aliments i begudes. «Darrerament hem fet reunions de barri i hem comprovat que hi viuen molts joves. Precisament, l'acte d'avui ha de servir perquè a partir d'ara, quan ens vegem pel carrer, ens saludem. És una activitat per conèixer-nos millor», explica Lina Bermejo, una veïna del barri de tota la vida que viu al car-rer de l'Aiguader.

La idea és també fer-hi jocs per mantenir entretinguts els més petits i, de forma simbòlica, es vol omplir l'olivera que hi ha a la plaça amb papers on els assistents escriuran desitjos per al barri.

La intenció és programar-hi més activitats, tot i que encara s'han de concretar. El vermut d'avui és un primer pas. Darrere de la iniciativa hi ha la Comissió per la Convivència de les Escodines i l'associació de veïns hi dona suport. La violació de l'estiu va significar un daltabaix per a moltes persones que hi resideixen, i per aquest motiu molts han decidit mobilitzar-se per millorar les Escodines en diferents nivells. De fet, prop de seixanta veïns han constituït unes comissions per analitzar quina és la situació del barri en l'àmbit social i urbanístic, i enfortir la veu dels veïns de cara a proposar solucions.

La presidenta de l'Associació de Veïns, Carme Carrió, explica que a les comissions també assisteixen residents al barri que no són membres de l'entitat veïnal, però que ara han decidit mobilitzar-se. «No competim pas, sinó que ens complementem», afirma Carrió. Són veïns que han assistit darrerament a les reunions de barri amb l'Ajuntament.

«L'objectiu de tot aquest moviment és que s'arribi al 2022, quan la ciutat celebrarà el cinquè centenari de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa, amb els projectes de rehabilitació consolidats», explica la presidenta veïnal. Tenen clar que la primera pedra és enfortir les relacions entre els veïns de les Escodines.

Prem per veure més contingut per a tu