L'acte central de la Setmana dels Drets dels Infants, la lectura del Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants, va tenir lloc ahir al saló de sessions de l'ajuntament de Manresa, que es va omplir de nens, nenes i mestres de les escoles Fedac i Puigberenguer.

Enguany, aquests centres han estat els participants en la lectura del manifest, que per sisè any van fer infants de 5 anys de diferents escoles de la ciutat. L'acte va tenir la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran, Rosa Ortega, i la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs.

Els infants van escenificar un conte sobre el respecte a la diferència.

La regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran va manifestar la satisfacció de l'Ajuntament pel fet que «avui aquest saló sigui ple de nens i nenes, quan normalment és ple de persones grans». La regidora va acabar la seva intervenció recitant el poema Dos cuquets, de Joana Raspall.

«Us hem d'escoltar més»

L'alcalde de Manresa va recordar que «aquest any celebrem el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants per part de les Nacions Unides. Des de Manresa ens afegim a aquesta commemoració» i va posar en valor el fet que la Setmana dels Drets dels Infants tracti especialment sobre el respecte: «El respecte a un mateix, a les persones que ens envolten (els pares, els germans, els amics, els mestres, els companys, i també el respecte al medi ambient...)».

Per a Junyent, els adults «també hauríem d'aprendre a respectar-nos més i també a escoltar-vos i respectar-vos, als nens i nenes. Alhora que vosaltres heu d'escoltar els pares, els mestres, les persones grans que, amb encerts i errors, us ajuden a créixer».