L'element estrella de la il·luminació nadalenca a Manresa, el ninot de neu gegant que ha de treure de la foscor regnant fins ara la plaça de Crist Rei, va començar a funcionar, finalment, ahir. Ho va fer una setmana més tard del que havia previst l'Ajuntament.

D'entrada, el ninot lluminós, que fa vuit metres d'alçada i sis de diàmetre, s'havia d'instal·lar dilluns de la setmana passada, un cop celebrada la Fira de Sant Andreu, amb la idea que comencés a ambientar la cèntrica plaça manresana l'endemà. No es van complir les previsions i no va ser fins abans-d'ahir que l'instal·lador el va muntar, i ahir a la tarda es va posar en marxa amb la resta de la il·luminació nadalenca que ornamenta els carrers des del dia 30 de novembre passat.

Fer oblidar el cub vermell

A la plaça de Crist Rei, el ninot, que ahir envoltaven unes antiestètiques tanques amb un precinte per evitar que la gent s'hi acosti massa -que han de rellevar unes tanques de fusta-, tindrà la feina de fer oblidar l'espectacular cub vermell lluminós que va ocupar aquest mateix espai l'any passat i que es va convertir en el gran protagonista de Nadal a Manresa, on molts vianants van fer-se fotos perquè es podia passar pel mig i l'efecte resultant era molt atractiu.

Ahir, només posar-se en marxa, diverses persones es van fotografiar davant del ninot, que finança la UBIC a través de l'explotació de la pista de gel que hi ha a Sant Domènec, de manera que els guanys que hi aconsegueix es destinen a pagar-ne la instal·lació, guarnir la plaça de Crist Rei i posar l'arbre de Nadal de la Plana de l'Om i els elements que decoren la pista de gel. Els elements de Sant Marc, la Bonavista i la plaça de la Creu són obra de l'Ajuntament.