Segueix-nos a les xarxes socials:

Uns 3.000 infants i famílies posen el toc musical al Carnestoltes Infantil de Manresa

La cercavila ha començat a 3/4 de 12 a la Plana de l'Om. Enguany el Rei i la Reina estrenen vestits i carrossa

Carnestoltes infantil de Manresa 2020

22

Prop de 600 xilòfons s'han apoderat de la 42a edició del Carnestoltes Infantil de Manresa, celebrat aquest diumenge al migdia amb la participació de prop de 3.000 infants i famílies, segons els organitzadors. La gran cercavila, organitzada per l'Ajuntament de Manresa i Imagina't, ha començat a 3/4 de 12 del migdia a la Plana de l'Om i ha acabat a quarts de 2 del migdia a la Font de les Oques.

Enguany, la temàtica comuna del Carnestoltes Infantil és la música. Entre els participants s'hi podien veure infants i famílies disfressades de xilòfons (els més nombrosos, ja que han coincidit les escoles de La Flama, L'Espill, l'Oms i de Prat i el Bages), també molts pianos, colles disfressades de punks , entre d'altres, que han posat el toc musical i de color a aquest diumenge que s'ha llevat ben gris però que poc a poc s'ha anat desemboirant.

This browser does not support the video element.

Carnaval Infantil a Manresa

En total, han participat a la rua infantil 18 comparses, 17 d'AMPA's d'escoles de Manresa (dues més que l'any passat) i una de l'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa. La xifra de participants que han aportat a la celebració ha estat de 2.630; si hi afegim les batucades i grups musicals, més les persones que s'hi han afegit al final de la rua, es calcula que arribaven a les 3.000 persones.

El recorregut iniciat a la Plana de l'Om ha continuat pel carrer del Born, la plaça Sant Domèenec, el primer tram del passeig Pere III, la plaça de Crist Rei, el carrer d'Àngel Guimerà i el carrer de Carrasco i Formiguera per arribar a la plaça de la Font de les Oques, on s'ha dut a terme la gran festa final. El recorregut ha patit algunes parades més llargues del previst d'algunes carrosses que han fet que entre els primers infants que arribaven a les Oques i els darrers hi hagués prop d'una hora de diferència.

La principal novetat d'aquest any era l'estrena de vestuari i carrossa del Rei i la Reina Carnestoltes, interpretats per Marc Lago i Janaina Santana, estudiants del cicle formatiu de grau superior en Tècniques d'Actuació Teatral que es realitza al Kursaal. El disseny del vestuari és de Marga Riera i confeccionat per Leo Fíguls, i s'ha inspirat en idees i dibuixos d'alumnes de cinquè i sisè de vuit escoles de la ciutat. Tots dos han animat la rua des de la nova carrossa creada per l'artista Txema Rico, que esperava els centenars de participants a Sant Domènec i que s'ha unit a la marxa a mig camí per divertir menuts i no tan menuts.

Prem per veure més contingut per a tu