Prop de 600 xilòfons s'han apoderat de la 42a edició del Carnestoltes Infantil de Manresa, celebrat aquest diumenge al migdia amb la participació de prop de 3.000 infants i famílies, segons els organitzadors. La gran cercavila, organitzada per l'Ajuntament de Manresa i Imagina't, ha començat a 3/4 de 12 del migdia a la Plana de l'Om i ha acabat a quarts de 2 del migdia a la Font de les Oques.

Enguany, la temàtica comuna del Carnestoltes Infantil és la música. Entre els participants s'hi podien veure infants i famílies disfressades de xilòfons (els més nombrosos, ja que han coincidit les escoles de La Flama, L'Espill, l'Oms i de Prat i el Bages), també molts pianos, colles disfressades de punks , entre d'altres, que han posat el toc musical i de color a aquest diumenge que s'ha llevat ben gris però que poc a poc s'ha anat desemboirant.

Carnaval Infantil a Manresa

Carnaval Infantil a Manresa

En total, han participat a la rua infantil 18 comparses, 17 d'AMPA's d'escoles de Manresa (dues més que l'any passat) i una de l'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa. La xifra de participants que han aportat a la celebració ha estat de 2.630; si hi afegim les batucades i grups musicals, més les persones que s'hi han afegit al final de la rua, es calcula que arribaven a les 3.000 persones.

El recorregut iniciat a la Plana de l'Om ha continuat pel carrer del Born, la plaça Sant Domèenec, el primer tram del passeig Pere III, la plaça de Crist Rei, el carrer d'Àngel Guimerà i el carrer de Carrasco i Formiguera per arribar a la plaça de la Font de les Oques, on s'ha dut a terme la gran festa final. El recorregut ha patit algunes parades més llargues del previst d'algunes carrosses que han fet que entre els primers infants que arribaven a les Oques i els darrers hi hagués prop d'una hora de diferència.

La principal novetat d'aquest any era l'estrena de vestuari i carrossa del Rei i la Reina Carnestoltes, interpretats per Marc Lago i Janaina Santana, estudiants del cicle formatiu de grau superior en Tècniques d'Actuació Teatral que es realitza al Kursaal. El disseny del vestuari és de Marga Riera i confeccionat per Leo Fíguls, i s'ha inspirat en idees i dibuixos d'alumnes de cinquè i sisè de vuit escoles de la ciutat. Tots dos han animat la rua des de la nova carrossa creada per l'artista Txema Rico, que esperava els centenars de participants a Sant Domènec i que s'ha unit a la marxa a mig camí per divertir menuts i no tan menuts.