Representants de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central han fet donació a l'Ajuntament i a la Policia Local de Manresa i també als Mossos d'Esquadra i Policia Nacional de diverses caixes de material sanitari i higiènic per fer front a la crisi del coronavirus. En concret, la donació consta de 3.400 màscares i diverses caixes d'alcohol sanitari, productes desinfectants i tovalloletes. Tot plegat té un valor aproximat de 6.000 euros. L'alcalde i diversos regidors, que celebraven en aquell moment reunió del comitè de crisi al consistori, han rebut el material i han agraït el gest a l'associació. Protecció Civil de Manresa es farà càrrec del material, que es distribuirà a la Fundació Althaia i entre professionals i voluntaris que treballen contra el virus.

L'Ajuntament, la Policia Local de Manresa, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han rebut aquest migdia la donació de 3.450 màscares , 8 caixes d'alcohol sanitari, una vintena de caixes amb un total de 408 paquets de tovalloletes, 196 ampolles d'esprai desinfectant i 2 caixes amb 24 ampolles de gel desinfectant. El valor aproximat de tot aquest material és de 6.000 euros. El president de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central, Kangnian Chen, i altres representants de l'entitat han portat el material a l'Ajuntament.

Els han rebut l'lcalde de Manresa, Valenti Junyent, el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy; el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet; i la responsable de Protecció Civil de Manresa, Montserrat Cambray. En aquell moment, estaven celebrant comitè de crisi -amb les mesures de seguretat pertinents- per avaluar la situació del coronavirus. L'alcalde i els representants municipals han agraït de manera molt especial el gest de l'entitat.

Posteriorment, els representants de l'associació xinesa s'han desplaçat a la Policia Local de Manresa i als Mossos d'Esquadra, on també han fet donació de material.

Protecció Civil de Manresa es farà càrrec de les màscares i la resta de material lliurat a l'Ajuntament i la Policia Local, que es distribuirà entre la Fundació Althaia, que ha fet una crida per rebre mascaretes, i també professionals i voluntaris de diversos àmbits que necessiten equips de protecció individual (EPI) en la lluita contra el virus.