Segueix-nos a les xarxes socials:

«Hi ha companys sobrepassats emocionalment per aquesta situació que han acabat plorant»

Tota aquesta situació que estan vivint els està afectant psicològicament, «estem esgotats emocionalment». Valentí Closas explica que els pacients amb coronavirus ingressats a la UCI «són malalts que respiratòriament estan molt greus, i si li sumes la pressió de poder-te infectar» fa que ho «vivim amb molta pressió», i «aguantar-ho durant tants dies és molt dur». També veure «els pacients sols i que no poden tenir el suport de la família, ni ningú que els pugui agafar la mà, psicològicament ens afecta».

La unitat de crítics està totalment aïllada i el personal s'ha de salvaguardar amb l'equip de protecció individual (EPI): una granota impermeable, mascareta FP2 o FP3 segons el cas, polaines, casquet i ulleres de protecció. Aquesta equipació és una barrera de defensa contra el coronavirus però comporta «una càrrega psicològica i molt estrès» perquè l'han de portar més de set hores, i en el torn de nit, més de deu hores.

A més, tenint en compte totes les informacions que arriben als treballadors sanitaris de com s'està portant la gestió des de les administracions i el Govern central, «no ajuda a alleugerir l'angoixa». Les informacions que arribaven a l'inici deien que només afectava persones grans o amb patologies prèvies, però «tenim casos de persones entre 50 i 60 anys, la majoria amb patologies prèvies, però també hem tingut casos que no en tenien».

Tot això ha fet que alguns companys s'hagin vist sobrepassats i hagin «acabat plorant».

Prem per veure més contingut per a tu