La Fundació Althaia ha fet un acte de comiat als dotze residents que enguany finalitzen la seva etapa formativa a la institució que ha estat també un reconeixement a la important tasca, implicació i compromís de tots els professionals en formació de la institució, especialment durant la crisi del coronavirus.

L'acte va tenir lloc en un format totalment diferent del que és habitual, ja que es va celebrar a porta tancada per tal de mantenir les mesures de seguretat.

Durant el punt àlgid de la pandèmia, els professionals en formació han tingut diferents tasques i responsabilitats en funció de la seva especialitat, nivell formatiu i de les necessitats de cada moment. Alguns residents han treballat a primera línia en l'atenció de pacients crítics i semicrítics, d'altres s'han integrat en els equips multidisciplinaris que s'han creat per donar suport a especialitats i serveis concrets, com medicina interna i urgències.

Pràcticament la meitat dels professionals en formació que acaben la residència enguany continuaran vinculats laboralment a Althaia.

Els residents són el planter de la institució i la seva formació és clau per al futur de l'organització. Per això una de les línies estratègies d'Althaia és l'aposta per una formació de professionals especialistes de qualitat. Els resultats de l'enquesta de satisfacció dels residents del 2019 que ha estat elaborada pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya reflecteixen una vegada més els esforços que fa la institució en aquest sentit. Com en edicions anteriors, Althaia està per sobre de la mitjana en diferents ítems avaluats.

En l'acte també es van acomiadar els nou residents d'atenció familiar i comunitària de la Unitat Docent de l'ICS a la Catalunya Central que acaben enguany el període de formació i que tenen Althaia com a hospital de referència.