El relleu d'alcaldia pactat entre ERC i JxC a Manresa ja té ben definit el calendari, i si no hi ha cap imprevist, el 27 de juny Marc Aloy serà investit nou alcalde en substitució de Valentí Junyent.

El procés que ha de portar al canvi començarà en el ple ordinari que hi ha convocat per a aquest dijous, 18 de juny, a les 5 de la tarda, i en què l'actual alcalde, Valentí Junyent, presentarà la seva renúncia. Al mateix temps, es convocarà un ple extraordinari que se celebrarà el dimarts 23 de juny, també a les 5 de la tarda, i en què els membres del consistori votaran la presa de raó de la renúncia de Junyent, i ell mateix pronunciarà un discurs de comiat.

Aquell mateix dia es convocarà un altre ple extraordinari, el d'investidura, que es farà el 27 de juny al teatre Kursaal, i es donarà compliment al pacte subscrit ara fa un any entre els dos grups que governen a Manresa.

Ja amb Aloy com a nou alcalde, s'haurà d'aprovar el cartipàs en un nou ple extraordinari previst per a l'1 de juliol, i el 16 ja tindrà lloc el ple ordinari corresponent.