El grup municipal de Fem Manresa ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament que se celebra avui en la qual demana la creació d'una taula de seguiment i un protocol d'actuació davant d'agressions feixistes i, com ja es va acordar de fer en els casos d'agressions racistes, que el consistori es personi com a acusació popular sempre que la persona afectada així ho vulgui.

En un comunicat, Fem Manresa ha explicat que la seva voluntat és reafirmar el caràcter antifeixista de la ciutat. Assegura que si bé el ple de la corporació havia aprovat acords antifeixistes els anys 2011, 2013 i 2019, després de l'agressió que es va produir l'1 de juliol contra un jove de 14 anys que portava una samarreta antifeixista, consideren que «és imprescindible avançar en aquesta línia i treballar de forma més específica les agressions feixistes i delictes d'odi que es produeixen a la ciutat».

Fem Manresa també demana «assegurar que els agents de la Policia Local de Manresa tinguin informació actualitzada sobre denunciats, investigats i sobretot condemnats per delictes d'odi, i declarar persona no grata l'agressor del noi».

L'altra moció ordinària que presenta Fem Manresa és «en suport de les tretze manifestants acusades de desordres públics i danys per defensar la universitat pública» en la manifestació estudiantil del 2 de març del 2017 en què es reclamava la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació de preus de màster i de grau.

En aquest sentit, l'1 de juliol passat Alerta Solidària va donar a conèixer que la Fiscalia demana 111 anys de presó per als 13 manifestants i 130.000 euros de multa, acusats de desordres públics i danys, amb agreujant de disfressa perquè anaven amb la cara tapada.

La moció exigeix «l'absolució de les tretze manifestants acusades i expressa el compromís de l'Ajuntament amb la lluita estudiantil per la defensa d'una universitat pública, universal i de qualitat».

Els anticapitalistes han entrat també una moció per via d'urgència arran de fer-se públic el cas d'un jove que va denunciar que «una immobiliària de Manresa el va descartar com a futur inquilí d'un immoble per qüestions racistes», segons la formació.