Les bicicletes no van ser els únics articles que es va exhaurir durant els mesos de pandèmia. Una de les activitats que més es va practicar va ser la de l'esport a casa, pel seu compte. Un vídeo tutorial, una estora a terra, i a suar. Amb els gimnasos tancats, els entrenadors físics oferien classes a través de vídeos, però també van emergir desenes de canals a YouTube dedicats a l'exercici físic.

La compra d'articles com gomes elàstiques, pilotes, pesos i estores, entre d'altres, es va disparar fins al punt d'esgotar-se en algunes botigues, com és el cas de Deporvillage, una botiga d'esports online manresana, i també de Decathlon. En aquesta última, el passadís on hi ha aquest material està encara mig buit. Al seu torn, la direcció de Deporvillage assegura que «ens anem recuperant però no al ritme que voldríem».

Iniciatives en ple confinament

Davant la bona acceptació de l'esport durant el confinament, van anar sorgint iniciatives per incentivar-ho. Per exemple, el bar l'Abat, de Manresa, oferia setmanalment classes en directe a càr-rec d'estudiants o professionals del sector.

Anna Haro, entrenadora del centre de rendiment i readaptació manresà R3, va haver d'aturar les sessions durant el confinament. Haro explica que «a R3 ve gent amb patologies físiques o dones que acaben de parir i no podíem aturar en sec les classes». Per tant, als matins enviava vídeos als seus alumnes i, a les tardes, cada dia feia una classe en directe a través d'Instagram. «Va ser una experiència que la vaig fer de manera voluntària i em va omplir molt, em va ajudar a tenir el cap ocupat durant moltes estones», afirma l'entrenadora, que encara mostra agraïment per la gran rebuda que va tenir la iniciativa: «No sé què hauríem fet sense aquestes sessions».