Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament anuncia que manté l'acte de la Diada amb limitacions per evitar riscos

Les ofrenes florals es reduiran a dues persones per cada entitat participant

L'Ajuntament anuncia que manté l'acte de la Diada amb limitacions per evitar riscososcar bayona

L'Ajuntament va anunciar ahir la seva decisió de mantenir l'acte institucional que fa cada any a la plaça de l'Onze de Setembre per celebrar la Diada. Es farà, però adaptant el format a les mesures decretades amb motiu de la covid-19. Tot i que encara no les ha concretat, sí que ha informat que, en aquesta ocasió, el nombre de persones per entitat que podran fer l'ofrena floral es limitarà a un màxim de dues.

L'ofrena es farà presidida per l'estelada, que estrenarà un nou pal a la plaça de l'Onze de Setembre. Tal com ja va informar aquest diari el mes passat, a final de l'any passat el van tirar a terra. El nou no només té l'escut de la ciutat sinó que d'aquest en surt una franja que embolcalla el pal de manera ascendent i que es converteix en les quatre barres de la senyera. Tant el pal com la decoració els ha dissenyat i construït personal de la brigada de manteniment de Manresa.

Des del 2012, la plaça la presideix l'estelada fruit d'un acord de ple de l'Ajuntament. Des l'aleshores ha calgut reposar-la diverses vegades -sis, com a mínim- perquè hi ha qui s'ha dedicat a sostreure-la. L'Ajuntament fins va allargar el pal i hi va posar greix per impedir-ho. Va ser debades.

En relació amb la Diada, el consistori ha fet una crida a totes les entitats de la ciutat que vulguin participar-hi a inscriure's a l'acte de manera prèvia. Per fer-ho, cal enviar un correu a protocol@ajmanresa.cat o bé trucar al 93 878 23 13 (de 9 a 14 h). Caldrà indicar el nom de l'entitat, així com els dos noms, cognoms, telèfons i correus electrònics de les persones que participaran en l'ofrena.

49 ofrenes el 2019

L'acte tindrà lloc el divendres 11 de setembre, a les 11 del matí, a la plaça de l'Onze de Setembre amb un format similar al dels altres anys -tot i que adaptat a la covid- que es donarà a conèixer ben aviat, ha informat l'Ajuntament.

En l'edició de l'any passat, la celebració va aplegar 49 institucions, empreses i entitats locals d'àmbits diversos, que, com és costum, van fer l'ofrena floral a la placa que hi ha a la plaça dedicada als «lluitadors per les llibertats nacionals de Catalunya»

Recentment, tal com va informar Regió7, el PSC de Manresa va lamentar la decisió de l'equip de govern d'ERC i JxM, i també de Fem Manresa, de tombar la moció que van presentar els socialistes al ple per tal que la senyera torni a presidir la celebració oficial de l'acte institucional de la Diada de l'Onze de Setembre i no una estelada, tal com s'ha explicat.

Prem per veure més contingut per a tu