Mig segle fent pastissos a Manresa per endolcir tres generacions
Es jubila l'empleat més antic de cal Perarnau
«El temps ha passat rapidíssim», deia ahir Roque Cuesta Ramírez en el seu darrer dia de feina després de 50 anys de treballar a la pastisseria Perarnau de Manresa.
Va començar als 14 anys i ha treballat amb les tres generacions de la família Perarnau. Amb el fundador, Ramon, amb la segona generació, el Xavier, i amb el Joan Ramon, l’actual propietari. La pastisseria del carrer Carrió va tancar portes una estona de forma extraordinària per treure el cava i fer un pica-pica. Li van regalar un gran marc amb fotografies de totes les èpoques en què li donaven les gràcies «per la dedicació, tenacitat, resistència i implicació a aquest lligat però estimat ofici a cal Perarnau».
Per sorpresa, la dona del Roque, María Fernández, i les seves dues filles, Laura i Eva, i les seves parelles van aparèixer amb un cinc i un zero gegants i més regals. Roque Cuesta explicava que havia treballat aquest mig segle «molt de gust».
Recordava quan duien una base de fusta sobre el cap anomenada barca en la qual portaven a domicili croissants, pastissos, brioixos, pasta fullada... «Ha estat un obrir i tancar d’ulls. No pot ser!», exclamava. I donava gràcies a la seva família per la paciència -té dues netes, la Núria i la Jana-, ja que s’han adaptat als seus horaris i ho han fet possible.
Temes
Més a Manresa
-
L’Ajuntament de Manresa preveu acabar el mandat recaptant 6 milions més d’IBI i plusvàlues
-
El pubillatge de Manresa organitza una Marató de Donants de Sang
-
Un home s'enfronta a quatre anys de presó per traficar amb droga a Manresa
-
El crist romànic de la Seu de Manresa es podrà veure a partir d'ara a la nau de la basílica