L'Ajuntament de Manresa condueix el timó de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per aigües intermèdies, amb tendència a reduir la pressió fiscal d'aquest tribut més que no pas a incrementar-la.

Segons la comparativa de dades de la direcció general del Cadastre que porta a terme aquest diari, la recaptació augmenta, però una altra cosa és la situació en què es posiciona la ciutat en relació amb la resta de ciutats mitjanes i Barcelona.

Del 2011 al 2019 (aquest darrer any encara amb dades provisionals) la popular contribució ha passat de ser de 21,8 milions d'euros a 25,2. Això ha suposat un 16% més de recaptació l'any passat en relació amb 8 anys enrere. Un 16% és un percentatge significatiu que en el cas de Manresa suposa que l'any passat es van tributar 3,4 milions més que en fa vuit. Al mateix temps, aquest augment s'ha fet sense pujar posicions al rànquing de pressió fiscal, sinó baixant-ne unes quantes. Així, si el 2011 Manresa ocupava l'onzena posició de les ciutats de més de 50.000 habitants en relació amb la quota mitjana de l'IBI, amb 381 euros, l'any passat va baixar fins a la catorzena amb una quota mitjana de 416 euros. Això vol dir que s'augmenta la recaptació però en menor mesura que en altres ciutats.

Tenen en aquests moments una quota mitjana més cara Sant Cugat, Barcelona, Viladecans, Cerdanyola, Rubí, el Prat, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Girona, sant Boi, Lleida, l'Hospitalet i Castelldefels.

Paguen menys d'Impost de Béns Immobles que Manresa a Cornellà, Reus, Sabadell, Granollers, Mataró, Badalona, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet i Mollet del Vallès.

Clica sobre la imatge per veure-la més gran.