El ple de l'Ajuntament de Manresa debatrà avui la nova proposta d'ordenances fiscals del govern de coalició d'ERC i Junts -que ja té el suport explícit del PSC- per congelar els impostos i taxes municipals el 2021.

A més, l'Ajuntament rebaixa la previsió de recaptació de cara a l'any que ve en un milió d'euros i escaig menys que enguany a causa de la disminució d'activitats i el perllongament de bonificacions.

Cap impost ni taxa municipal pujarà l'any que ve i, d'altra banda, l'Ajuntament aplicarà una modificació del sistema de tarifació social perquè arribi a més famílies i amb quantitats superiors.

Les ordenances fiscals van ser presentades ahir per l'alcalde Marc Aloy, el primer tinent d'alcalde, regidor d'Hisenda i Presidència, Valentí Junyent, i la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs.

A preguntes d'aquest diari, l'alcalde, Marc Aloy, va explicar que els diners que es deixin de recaptar s'hauran de compensar «estrenyent-nos el cinturó. Caldrà ajustar activitats i això quedarà reflectit en els pressupostos per a l'any 2021».

Suport socialista

La proposta ja ha rebut públicament el suport del grup municipal del PSC. El portaveu socialista, Felip González, ha manifestat que no es tracta només d'una congelació de tributs sinó que el fet que no augmentin però sí que ho faci el cost de la vida cal interpretar-ho «com una rebaixa de la pressió fiscal».

El regidor d'Hisenda, Valentí Junyent, va anunciar que la taxa de les escombraries es mantindrà en 120 euros, tampoc s'alterarà la bonificació d'ocupació de la via pública per a establiments de restauració ni els fraccionaments a què poden accedir els ciutadans.

Les ordenances que regulen les tarifes del servei públic de subministrament d'aigua potable i del servei de clavegueram -que presta Aigües de Manresa- que entraran en vigor l'any que ve contindran un augment del 3,5%, que s'havia d'aplicar enguany i es farà l'any que ve.

Les taxes de subministrament d'aigua i la de clavegueram queden fora de les ordenances generals i en el ple municipal del mes de setembre ja es van aprovar provisionalment noves ordenances per a la regulació dels costos d'aquest servei.