Un centenar llarg de professionals del sector sanitari de les comarques centrals s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Manresa per reivindicar millores laborals. Es regeixen pel conveni del transport i demanen que se'ls reconegui com a sanitaris i no transportistes. "Transport sanitari, equiparació amb el SEM. Mateixa feina, mateixes condicions". Sota aquest lema, Acció Sindical del Bages ha convocat la manifestació, que ha sortit a les 11.30 h del Centre Hospitalari i ha recorregut el carrer Sant Josep i el passeig fins arribar a la delegació de Salut a Manresa, a la muralla del Carme.

La convocatòria ha partit dels treballadors de la secció que Acció Sindical té constituïda a l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que han decidit mobilitzar-se contra una situació de la qual afirmen estar "farts". Estan en vaga indefinida des de principis de mes i fan serveis mínims.

En un comunicat de premsa fet públic dimarts, el sindicat afirmava que el detonant ha estat l'anunci d'una retallada salarial sumat "a una llarga llista de denúncies: entre elles, l'abús dels contractes de pràctiques - que comporten que el primer any es cobri un 60% del sou i el segon un 75% del sou, sense garantia de ser contractat en finalitzar aquest període -; unes formacions fora de l'horari laboral, que han de pagar de la seva butxaca així com portar el seu propi material; les hores de presència - que impliquen jornades laborals de dotze hores sense possibilitat de negar - s'hi i que les hores extres es paguin com a normals -; infravaloració de la categoria professional, que haurien de ser de Tècnics Sanitaris i Tècnics d'Emergències Sanitàries; o l'estat tècnic dels vehicles i la manca d'un lloc adequat on aparcar-los".

La manifestació d'avui s'emmarca en un cicle de mobilitzacions en el transport sanitari inciat el passat 9 d'octubre. Des de la secció sindical afirmen que «els grans sindicats no ens representen, i sempre han tancat acords amb la patronal que no ens afavorien; aquest cop hem dit prou».