Operaris de l'Ajuntament de Manresa han començat a desmuntar aquest dimecres al matí el quiosc modernista de l'Arpa de Manresa, molt deteriorat per l'atac dels tèrmits. La instal·lació, amb la part superior feta de fusta, està ubicada a la plaça Fius i Palà. El consistori ja va anunciar fa uns dies que aquesta setmana s'iniciaria la restauració del quiosc amb l'objectiu de millorar el seu estat de conservació, força deteriorat a causa de l'atac dels tèrmits que han malmès la base de la seva estructura.

Els treballs, que tenen un pressupost de 31.172 euros (IVA inclòs), van començar la setmana passada amb la retirada prèvia dels elements de la instal·lació elèctrica. Avui s'ha desmuntat l'estructura de fusta per traslladar-la a un taller de fusteria que durant dos mesos executarà la restauració.

El quiosc de l'Arpa és una obra de l'arquitecte Josep Firmat i Serramalera. Data de 1917 i és un element d'interès patrimonial protegit pel Pla especial urbanístic de protecció del patrimoni històric, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic i paisatgístic de Manresa (PEUPM), amb la categoria de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i nivell de protecció integral.