El Casal Social del Sord de Manresa i Comarca donarà lots de mascaretes transparents a la Policia Local de Manresa juntament amb una targeta amb els telèfons de contacte de persones que saben el llenguatge de signes a la ciutat en el cas que hagin d'atendre una persona sorda. Per als responsables de l'entitat és bàsic que les patrulles en disposin per si hi ha qualsevol incidència en què s'hi vegi implicat un discapacitat sensorial.

«És important perquè la policia es mou molt per la ciutat i atenen les incidències que tenen lloc a la ciutat», explica Roca. Els responsables de l'entitat van mantenir una reunió amb comandaments de la Policia Local per tal de sensibilitzar el cos i informar-los de com havien de procedir sempre que haguessin d'atendre una persona sorda. Roca diu que els responsables policials es van mostrar receptius. No diu el mateix dels Mossos, amb els quals encara no ha pogut contactar per parlar de les mascaretes transparents i passar els contactes d'experts en llenguatge de signes a la ciutat.

Roca parla de casos, els darrers mesos, en què agents dels Mossos d'Esquadra i personal mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no han actuat, segons opina, correctament. «En un cas, un especialista del SEM va començar a cridar perquè el sentís un sord», es queixa.