Davant la impossibilitat d'encendre milers d'espelmes al centre històric, Òmnium Bages-Moianès fa una crida a fer l'encesa des de casa, i demana a la ciutadania que posi espelmes enceses a les finestres, als balcons i a les terrasses de les cases de Manresa el vespre de la vigília de la Llum, el dia 20 de febrer.

Tothom qui vulgui participar en l'acció pot passar a recollir espelmes a l'Espai Òmnium, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h.

Aprofitant la crida, des d'Òmnium també es proposa fer fotos de les enceses casolanes per fer-ne difusió a les xarxes socials. Concretament a Instagram, es farà un concurs fotogràfic. Tothom qui vulgui participar-hi haurà de penjar a la xarxa una fotografia d'espelmes en finestres i balcons amb l'etiqueta #Con- cursEncesa2021. S'hi podrà participar els dies 20 i 21 de febrer. Òmnium Bages-Moianès triarà la foto més representativa de totes les que es comparteixin a la xarxa. L'autor o autora de la imatge guanyarà el llibre El polsim màgic, de Jordi Cuixart.

En el marc de la Festa de la Llum de Manresa, l'Encesa de la Nova Llum se centrarà en la dissidència i adaptarà el format a la crisi sanitària. El dissabte 20 de febrer, a l'auditori de la Plana de l'Om, es projectarà una bateria de càpsules audiovisuals que mostraran l'expressió de persones enfrontant-se a la norma a través de diversos canals d'expressió, amb l'objectiu de comprendre com ens impliquem en el món en què vivim.

L'acció és organitzada per Òmnium Bages-Moianès i produïda per Cultura del Bé Comú, amb projeccions a les 19 i a les 20.15 h (cal reservar les invitacions a kursaal.cat). Dissabte va tenir lloc a Els Carlins un espai de treball vivencial amb un grup de vuit persones que van treballar el tema. La dissidència és l'acció de desacord contra un ordre establert. El resultat d'aquest procés serà una bateria de càpsules audiovisuals que mostrin la reacció de grups de persones enfrontant-se a la norma a través de diversos canals d'expressió.