Segueix-nos a les xarxes socials:

Les zones urbanes ja tenen qui les cuidi durant dos anys

L'Ajuntament adjudica dos lots del nou contracte de manteniment

L'Ajuntament ha adjudicat els dos lots que cobreixen més extensió del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat a dues empreses que ja han començat a treballar aquesta setmana. Tal com ja es va dir, el nou contracte ha incrementat la dotació econòmica en un 64,3% respecte del que hi havia fins ara. En concret, el seu cost anual és d'1.149.164,85 euros (IVA inclòs). Pel que fa a la durada, és de dos anys, prorrogables a dos més.

Els dos lots adjudicats ara corresponen a les zones urbanes (nord-oest i sud-est) i s'han adjudicat a Fundació Ampans i a Ambientalia World SL, de Sant Feliu de Llobregat. Per primer cop, s'ha reservat un dels lots grans a centres especials d'ocupació d'iniciativa social i a empreses d'inserció. És el de la Fundació Ampans.

A banda d'aquests dos lots, que corresponen a les zones més urbanes, una altra de les novetats de la licitació va ser la incorporació de dos lots específics: un per al polígon de Bufalvent i l'altre per al parc del Cardener. Adjudicacions que es formalitzaran aquest mes.

A Bufalvent, la principal novetat serà que la majoria dels treballs es realitzaran en horari nocturn, un fet que permetrà que no hi hagi cotxes i camions que entorpeixin les tasques i evitarà molèsties a les empreses del polígon. Al Cardener, s'amplia notablement la llargada i l'extensió de la zona mantinguda i s'hi inclouen els itineraris paral·lels dins del manteniment continu periòdic, amb una gestió en què prevaldran els criteris ambientals a favor de la biodiversitat d'un espai seminatural.

El nou contracte elimina totalment l'ús dels herbicides, la qual cosa permetrà que la ciutat faci un salt molt gran en aquest aspecte. A més a més, augmenta el pressupost destinat als salaris, sobretot per l'increment del conveni laboral, però també perquè ara s'hi inclou el cobriment de baixes i de vacances i perquè s'hi afegeixen equips de reforç per a les èpoques de màxima feina.

Prem per veure més contingut per a tu