Ja s’ha presentat el llibre de Simulación. De la estrategia institucional al caso concreto, que el signen 17 persones vinculades al Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) d’UManresa-FUB.

El llibre recull l’expertesa acumulada pel campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya en l’ús de la simulació com a metodologia d’aprenentatge.

Exposa les bases teòriques en les quals se sustenta la importància d’implementar qualsevol projecte de simulació estrategicoeducatiu. Té un format de guia i conté pautes i eines que poden ser d’utilitat a totes les institucions i grups que apliquen simulació perquè ordenin els seus components amb coherència i calibrin necessitats i esforços a cada moment de les seves fases de desenvolupament.

La presentació va comptar amb intervencions de tres de les autores del llibre Carmen Gomar Sancho, directora de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC, Sandra Espino Datsira, coordinadora del llibre i directora del Grau en Logopèdia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa i Carlota Riera Claret, coordinadora del llibre i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut de la UVic-UCC.

Les altres autores i autors són Aida Camps, Silvia Hernández, Óscar Dalmau, Daniel García, Anna Fernández, Santiago González, Griselda González, Marina Mateu, Antònia Puiggrós, Núria Serrat, Teresa Solé, Montse Soler, Mireia Torralba i Carme Valiente.