L’aparcament del Centre Històric del barri de les Escodines, tocant a la Via de Sant Ignasi, obrirà a partir d’ara també els diumenges i els festius, de les 9 del matí a les 7 de la tarda.

La iniciativa forma part de les mesures que promou l’Ajuntament de Manresa per millorar la mobilitat a l’entorn del santuari de la Cova i el Centre d’Espiritualitat de cara al 2022, quan es commemoren els 500 ays de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat. Es tracta d’un conjunt de mesures per endreçar el sector, que bàsicament es feia servir d’aparcament, i donar prioritat als vianants.

Una d’aquestes actuacions és restringir el pas de vehicles cap a la Cova des de la Via de Sant Ignasi. També s’ha renovat el ferm de davant la Cova i s’ha repintat un pas per a vianants que condueix fins davant el temple.

És en aquest context que dissabte passat, amb motiu de la celebració de l’Any Ignasià a la Cova, que l’aparcament va allargar l’horari d’entrada fins a les 10 de la nit.

L’aparcament del Centre Històric té 218 places en tres plantes. Fins ara només obria al públic de dilluns a dissabte, tot i que els abonats hi poden accedir les 24 hores.