Segueix-nos a les xarxes socials:

Sor Lucía Caram defensa la plataforma d'aliments de Manresa i demana que no se la criminalitzi

S'adreça en un vídeo a aquells que, segons ella, han atribuït l'augment de la delinqüència a la capital del Bages a l'efecte crida de la plataforma d'aliments

Sor Lucía defensa la plataforma d'alimentsYoutube

Sor Lucía Caram ha fet públic un vídeo en el qual defensa la plataforma d'aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara, que dirigeix. Al vídeo, la monja diu que comparteix el neguit de la ciutadania pel creixement de les situacions d'inseguretat i de delinqüència que està vivint a la ciutat, que atribueix a la crisi econòmica. Alhora, fa notar que "en els últims dies he vist que molta gent atribuïa aquesta realitat a l'efecte crida de la plataforma d'aliments". Sobre això, recorda que "el fet que nosaltres acollim aquestes persones està impedint que molta gent es vegi obligada a haver de robar per poder viure perquè n'hi ha molta que està passant molta necessitat".

Remarca que el 65% dels usuaris de la plataforma són persones derivades pels serveis socials o per la xarxa social que hi ha a Manresa. "Persones que viuen a Manresa i que es coneix qui són. No és gent que hagi vingut aquí per aprofitar-se d'uns recursos que en un altre lloc no tenen". Pel que fa al 35% restant, esmenta que "són de la classe mitjana de Manresa, la majoria de la gent. Molta, que ha perdut la feina i les oportunitats a causa de la pandèmia. Per tant, em fa mal i em preocupa que comencem a estigmatitzar un recurs que hem aconseguit construir entre tots els ciutadans en el qual han col·laborat i estan col·laborant tots els manresans i que no es just que alguns, veient que hi ha inseguretat, intentin culpabilitzar i criminalitzar precisament a la gent que s'està deixant la pell per ajudar als nostres veïns i veïnes de Manresa que estan patint a causa d'aquesta crisi". Els convida a anar a parlar amb ella i a fer de voluntaris un dia a la plataforma.

Prem per veure més contingut per a tu