La FUB-UManresa exporta el centre per a la promoció de la ciència a les primeres edats (Lab 0-6) a Tarragona, Lleida i Girona.

Una versió del Lab 0-6 d’UManresa funciona des d’aquest mes de novembre a Tarragona, en el marc d’una col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili, el Campus Educatiu de Tarragona i el Departament d’Educació de la Generalitat.

Està previst que 1.200 infants visitin aquestes instal·lacions fins al 21 de desembre i que juguin i experimentin amb la quinzena de propostes que s’hi han traslladat.

Després d’aquesta primera experiència a Tarragona, les propostes del Lab 0-6 faran estada a dues ciutats més: Lleida i Girona.

En el cas de Lleida, de la mà del Centre de Recursos Pedagògics, l’Ajuntament, la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida. S’hi instal·larà des del mes de gener, tornant de vacances de Nadal, fins a finals de febrer. A Girona hi anirà des de principis de març fins a Setmana Santa en col·laboració amb l’ICE de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de la ciutat.

El Lab 0-6 va néixer a l’any 2016 amb l’objectiu d’impulsar i promoure l’educació científica a les primeres edats a l’aula. Cada any rep una mitjana de 15.000 infants que es desplacen a les instal·lacions d’UManresa per participar en activitats relacionades amb la ciència i l’experimentació.