Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa tindrà a punt a l'estiu el primer obrador compartit d'horta públic

Estarà equipat amb la maquinària necessària per a fer conserves, elaborats vegetals i caldos, entre altres

Manresa tindrà a punt a l'estiu el primer obrador compartit d'horta públicMireia Arso

El primer obrador compartit d'horta de la Catalunya Central obrirà portes al mercat de Puigmercadal l'estiu que ve a on hi havia l'antic bar-restaurant de la planta altell.

Avui s'ha fet una visita d'obres en la qual han participat Pol Huguet Estrada, regidor de Ciutat Verda; Sònia Callau Berenguer, Cap de la Direcció Territorial Agrària de l'Oficina Territorial de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona; Marisa Trullàs Ledesma, regidora de Drets Socials, Salut Pública, Desenvolupament Rural de l'Ajuntament d'Artés; Alba Piqué Serra, tècnica d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya) i Rosa Binimel·lis Adell, tècnica de la Xasacc (Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central).

Els Ajuntaments de Manresa, Artés i Navàs —els tres municipis promotors de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSSAC)— han impulsat el primer obrador compartit d’horta de la Catalunya Central, un espai agroalimentari que servirà per transformar aliments i donar valor afegit al producte de proximitat. 

L’obrador funcionarà al mercat Puigmercadal de Manresa i estarà equipat amb la maquinària necessària per a fer conserves, elaborats vegetals i caldos, entre altres.

L’obrador, que té un cost de 165.000 euros, està finançat per diverses institucions que tenen com a objectiu promoure el desenvolupament agrari del territori.

L’Ajuntament de Manresa hi aporta 85.000 euros, ARCA 60.000 euros i la Diputació de Barcelona, 20.000. La iniciativa també ha comptat amb el suport tècnic de les tres entitats i de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSSAC).

Amb la construcció d’aquesta infraestructura es vol potenciar l’ocupació al territori, tot creant noves oportunitats per als productors actuals i noves possibilitats d'ocupació per a persones que vulguin incorporar-se al sector agrari.

Així mateix, l’existència de l’obrador permetrà als pagesos transformar el producte excedent de les seves explotacions i planificar nous cultius dedicats a la transformació.

Finalment, també es pretén apropar els productes de proximitat als consumidors i consumidores finals, crear xarxes entre productors i elaboradors i innovar en productes i formats.

Prem per veure més contingut per a tu