Segueix-nos a les xarxes socials:

El Bages acull una quarantena dels refugiats ucraïnesos que han arribat aquest diumenge a Catalunya amb Sor Lucía

Conviuran amb famílies de Manresa, Sant Fruitós i el Pont de Vilomara, i també d'Igualada

Nova arribada de refugiats ucraïnesos al BagesFundació Convent Santa Clara de Manresa

12

Una quarantena de refugiats de la guerra d'Ucraïna amb destinació al Bages que han arribat la matinada d'aquest diumenge a Catalunya, ja són a casa. Formen part de la darrera expedició fins a Polònia en què ha participat Sor Lucía Caram per anar-los a buscar, i que ha organitzat l'Associació de Voluntaris de CaixaBank en col·laboració amb la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa dirigida per la monja, i amb l'associació Mensajeros de la Paz. La quarantena de refugiats arribats a la comarca s'han distribuït en diverses famílies d'acollida de Manresa, Sant Fruitós de Bages i el Pont de Vilomara.

El comboi, format per quatre autocars i tres furgonetes de reforç, va sortir divendres a la tarda de les ciutats poloneses de Tarnow, Rzeszów i Przemysl, i després de recórrer prop de 2.700 quilòmetres que suposen més de 30 hores de viatge, els autocars han arribat aquesta matinada a Barcelona. L'expedició inclou encara un cinquè autocar, que va amb retard i no és previst que arribi a Catalunya fins la propera nit. En total, són 202 persones (48 de les quals vindran amb l'últim autocar), que seran acollides per diferents famílies d'arreu del país, i a banda del Bages, entre les destinacions també hi figura Igualada, mentre que alguns refugiats es desplaçaran fins a ciutats de la resta de l'estat com València, Madrid o Sevilla.

Es tracta bàsicament de mares amb fills, majoritàriament petits, si bé no hi ha cap menor no acompanyat. Entre ells hi ha una nena amb paràlisi cerebral, i un altre infant amb cadira de rodes. Com que els autocars han arribat de matinada, les persones refugiades s'han traslladat a un hotel de Barcelona, on han acabat de passar la nit amb el suport dels voluntaris que els han acompanyat en l'expedició, i a les 3 de la tarda d'aquest diumenge s'hi han citat les famílies d'acollida, que s'han endut les respectives famílies de refugiats cap a casa.

Sor Lucía Caram explicava a aquest diari que en tot moment s'ha comptat amb el suport i facilitats de la delegació del Govern a la Catalunya Central, i ha recordat que per d'aquí a quinze dies hi ha preparada una altra expedició per recollir uns 200 refugiats més.

Prem per veure més contingut per a tu