Regió7

Regió7

Vaga d'educació: Un 5% dels professors secunden l'aturada a la Catalunya central

El sindicat USTEC-STEs augura que l'aturada d'aquest dimecres tindrà menys seguiment que les del mes de març, ja que es troben a final de curs

9

Una cinquantena de professors tallen la carretera de Vic de Manresa David Bricollé

Un 5,07% dels professionals del sector educatiu han seguit la vaga aquest dimecres a la regió central, segons les dades comunicades pels centres a les 12 hores a la Generalitat de Catalunya. Aquesta xifra es troba per sota de la mitjana del país, on un 6,19% del sector ha paralitzat la seva activitat.

A Manresa, poc abans de les nou del matí, a Manresa una cinquantena de professionals s'han concentrat davant els Serveis Territorials del Departament d'Educació de la ciutat, a la carretera de Vic, per la qual han tallat temporalment la via.

El professorat i el personal laboral dels centres educatius ha protestat contra les "imposicions" que la Generalitat ha posat sobre la comunitat educativa. El tall ha finalitzat a les 10 del matí, quan han marxat cap a Barcelona per participar en la manifestació general que hi ha prevista per a aquest migdia.

El sindicat USTEC-STEs (IAC) augurava que probablement la d'aquest dimecres la vaga, que és convocada per a tot el dia, tingui menys seguiment que les anteriors del mes de març, ja que el professorat es troba immers en el final de curs. Tanmateix, la portaveu, Iolanda Segura, advertia que la indignació "és la mateixa".

En aquest sentit, Ester Plans, membre del sindicat USTEC, lamentava davant la delegació d'Ensenyament a Manresa els «nuls» avenços que consideren que hi ha hagut en les negociacions amb el conseller per mirar de reconduir el conflicte i augurava un inici el proper curs «amb mobilitzacions», perquè no albiren horitzons immediats d’apropament.

De fet, Plans assegurava que la recta final del curs, quan ja es va treballant per al següent, «ratifica les pitjors previsions, ja que veiem com no es renova per exemple personal de suport que hi havia per gestionar la pandèmia, però que suposava una gran ajuda; com ni de bon tros no es veu que es pugui començar el proper curs amb les plantilles tancades, fet ja malauradament habitual; o com es vol afrontar l’inici amb horari intensiu, però amb molta precarietat per cobrir les extraescolars de la tarda».

Després de la vaga d'aquest dimecres, hi ha convocades una aturada de 8 a 10 h el 2 de juny i una última jornada de vaga el 9 de juny, en què també està cridat el personal laboral.

Els docents tornen als carrers a Barcelona

A Barcelona, la manifestació ha sortit passades les 11.30 hores dels Jardinets de Gràcia amb menys seguiment que les anteriors. La marxa es dirigeix cap a la seu del Departament d'Educació, que es troba blindada pels Mossos d'Esquadra.

Compartir l'article

stats