Regió7

Regió7

Els estudis d'Educació de la FUB ja tenen casa pròpia

El complex acull tots els estudis i serveis relacionats amb docència, i s'identifica pel seu característic color verd

31

Inauguració oficial de l'edifici FUB4

La Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa) s’ha mudat aquest divendres al migdia per estrenar el cinquè edifici del seu campus. Es tracta de la FUB4, l’espai dedicat a tota l’activitat d’Educació que té diverses singularitats. Una d’elles és que dins el recinte acull una llar d’infants, la Upetita, o que dedica tota una planta a un dels projectes més exitosos de la Fundació Universitària, el LAB que permet als més petits experimentar el món de la ciència d’una forma divertida.

La inauguració oficial de l’edifici s’ha fet aquest migdia al pati de la mateixa FUB4. Hi ha hagut parlaments, la tradicional tallada de cinta i el brindis. Posteriorment, els convidats a la inauguració han pogut visitar les noves instal·lacions.

L’edifici, que ha costat gairebé 4 milions d’euros, es va acabar de construir el passat mes de març després de poc més de 9 mesos d’obres. Té planta baixa i dos pisos. Són mòduls que es van anar unint, i de fora té un característic color verd que el diferencia de tota la resta d’edificis universitaris de la Fundació Universitària del Bages.

Moment de la tallada de cinta Oscar Bayona

Des de l’abril que ja acull tota l’activitat d’educació: els estudis de grau, el cicle superior, el LAB, que s’ampliarà, i el Centre d’Innovació i Formació. Només hi falta la biblioteca cedida per la família de Josep Maria Aloy, i la llar d’infants, que s’estrenarà el curs vinent.

A l’acte inaugural, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha destacat que amb el nou edifici «fem més universitat». «Creixem de forma ordenada i ens especialitzem», va dir.

La responsable dels estudis d’Educació, Montserrat Pedreira, ha assegurat que els espais poden facilitar o bé poden dificultar fer determinades coses. Del nou edifici n’ha destacat cinc virtuts: les fàcils connexions interiors; l’adaptació pensant en necessitats futures; l’estètica que «ens dona identitat»; la visibilització; i les possibilitats d’ampliar serveis. De la llar d’infants ha dit «la universitat creix i millora al costat dels infants».

També ha parlat el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños. Ha posat la institució universitària com a exemple de cohesió del territori, i ha encarregat als responsables dels estudis d’Educació «mantenir la qualitat, ser permeables i no deixar d’explorar noves iniciatives».

Així s'ha fet el nou edifici de la FUB4

Així s'ha fet el nou edifici de la FUB4 UManresa

Ha clos l’acte l’alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy. Ha assegurat que l’edifici fa créixer el campus Manresa, «un dels grans tresors de la ciutat».

Entre els qui han participat en la inauguració hi ha hagut el nou director general de la Fundació Universitària Balmes, Jordi Baiget; la directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Marina Geli; el director general d’Althaia, Manel Jovells; de Sant Andreu Salut, Manel Valls; la gerent de l’ICS a la Catalunya central, Anna Forcada; el dirigent de la Pimec, Esteve Pintó; la presidenta de la Cambra de Comerç, Sílvia Gratacós; o el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernández. També regidors de l’Ajuntament. 

Compartir l'article

stats