Quiosc

Regió7

Quins edificis van a terra per la construcció de la futura seu del Govern a Manresa?

El juliol s'iniciaran els treballs per aterrar els blocs on hi ha d'anar la delegació de la Generalitat

Vista dels edificis del carrer Galceran Andreu que s'enderrocaran GSV

Les obres d'enderroc d'edificis per començar a fer lloc per a la futura delegació de la Generalitat a Manresa a l’entorn dels antics jutjats començaran de forma imminent, tal com ja va avançar ahir aquest diari. Seran uns treballs que duraran uns quatre mesos i que afectaran als blocs número 6, 10 i 12 del carrer de Galceran Andreu, entre ells l’antiga seu de la Creu Roja, i que algun d'ells també dona al carrer de Codinella.

Per la situació i l’estat dels edificis que han d’anar a terra, és una obra complexa. L’enderroc es farà manualment i serà lent perquè és un «lloc sensible i històric que en funció del que es trobi pot alterar el projecte perquè és un projecte viu», van assegurar ahir  el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; el cap del servei d’Urbanisme, Ricard Torras; i la cap del servei de Mobilitat, Queralt Torras, en una trobada amb els veïns.

Edificis que s'enderrocaran per construir la seu del Govern a Manresa GSV

La Generalitat, que és qui paga el projecte pressupostat en 12,5 milions d’euros, ja ha licitat l’enderroc. Ara s’està negociant amb l’empresa com fer-ho perquè les obres causin les menors molèsties possibles tenint en compte que són treballs que s’han de fer en ple Centre Històric i en una zona on els accessos són precaris, amb carrers estrets i on hi ha poques alternatives per generar circuits de circulació alternatius.

L'enderroc serà la primera fase d'una tanda d’obres que es dividirà en fases etapes. Posteriorment s’hi faran excavacions arqueològiques «fins arribar al llit de pedra» per si hi ha vestigis que s’hagin de tenir en compte. Dos mesos més. I finalment s’intervindrà a l’antic edifici dels jutjats.

La ubicació de la futura seu de la Generalitat a Manresa

La ubicació de la futura seu de la Generalitat a Manresa Jordi Cirera

Es començarà per l’enderroc dels edificis que donen als carrers Galceran Andreu

decoration

D’aquesta primera tongada de treballs i del que pugui sorgir durant l’enderroc, les excavacions i l’estudi definitiu de l’edifici barroc dels antics jutjats, en sortirà el projecte definitiu de la futura delegació del Govern, que s’hauria de començar a construir entre el març i l’abril de l’any vinent.

El pati interior de l'edifici amb el sostre de vidre. Al fons, la sortida cap a la Seu GENERALITAT DE CATALUNYA

A la sessió informativa d'aquest dilluns es va detallar que, mentre durin els enderrocs, no es podrà circular pel carrer Galceran Andreu, i que els camions de l’obres entraran i sortiran pel Santa Llúcia i el Codinella. Es traurà tot el mobiliari urbà de la plaça Immaculada per facilitar les maniobres i es garantiran tots els itineraris per als vianants.

Compartir l'article

stats