Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa posa en relleu la importància de les economies comunitàries

La sala dels Carlins i l'Ateneu de la Séquia han acollit el primer congrés sobre el poder del suport mutu amb 200 assistents

Manresa posa en relleu la importància de les economies comunitàriesH.C.A

Manresa ha acollit el primer congrés sobre les economies comunitàries, que ha portat per títol: "Teixint comunitats fortes per sostenir el futur que vindrà". Divendres es va fer l'acte inaugural i dissabte hi ha hagut sessions paral·leles sobre diversos temes econòmics com saber llegir les factures, la sobirania alimentària i l'economia de les cures. Al llarg del congrés s'ha recalcat la idea de la importància del suport mutu i la col·laboració veïnal per encarar un futur més sostenible.

Segons els organitzadors, unes 200 persones han passat pels Carlins i l'Ateneu de la Séquia per assistir a les xerrades i participar en els tallers pràctics. Segons explica Mike Gómez , membre del grup organitzador, per fer les ponències s'han escollit a persones que poguessin explicar experiències que poguessin "interessar, però sobretot servir" als assistents. "Han participat persones d'altres territoris del món com l'Amèrica Llatina, on l'economia comunitària està molt més desenvolupada i té el suport dels governs".

Una de les xerrades amb més reclam del públic ha estat el taller amb experiències de lluita, suport mutu i autoorganització del treball de les cures, que s'ha fet a l'Ateneu. Paral·lelament, al teatre dels Carlins es feia una xerrada sobre l'adaptació a escenaris amb menor disponibilitat de recursos bàsics, amb les ponències de Mike Gómez; Esteve Badia, membre de l'ecoxarxa del Bages; Mariona Tatje, consultora mediambiental i Àlex Caralps, membre organitzador.

El congrés l'ha organitzat la Comunalitat urbana de Manresa. És un projecte del departament de treball de la Generalitat, més concretament del departament d'economia social i solidàriai té per objectiu ser un servei de formació i d'acompanyament per a la dinamització econòmica urbana, orientat a enfortir i ampliar el teixit econòmic comunitari i de proximitat a Manresa va arribar aquest any. Segons Gómez, es tracta de "donar una volta als projectes de suport mutu que ja existeixen i fer-los realitat a través de donar-s'hi un sentit econòmic".

Prem per veure més contingut per a tu