Regió7

Regió7

L'augment de covid fa tornar les restriccions d'accés a Althaia després de 6 mesos

Hi ha vint-i-quatre ingressats per coronavirus, dos dels quals a l'UCI, quan fa un mes n'hi havia 6

Un dels cartells que anuncien les restriccions Althaia

La Fundació Althaia, de Manresa, torna a restringir l’horari d’acompanyament de pacients hospitalitzats per l’increment de casos de covid-19 després de gairebé 6 mesos en els quals les visites s'hi podien estar les 24 hores del dia.

Hores d'ara hi ha vint-i-quatre ingressats per coronavirus quan fa un mes n'hi havia 6. Dels 24 hospitalitzats dos necessiten cures intensives.

La millora de la situació epidemiològica i la reducció de casos que es va començar a produir abans de l’estiu va fer que Althaia, seguint el seu protocol d’accessibilitat, eliminés el límit horari d’acompanyament en els pacients ingressats a mitjan mes de juny. Amb l’empitjorament detectat, el protocol determina que cal tornar a restringir l’accés.

A banda de la tendència a l’alça de casos de covid-19, la fundació assistencial també argumenta que d'altres infeccions respiratòries agudes, com la grip i el virus respiratori sincitial (VRS) que causa la bronquiolitis, també contribueixen a haver de prendre de nou mesures per restringir l’accés als centres de la institució, tal com marca el protocol establert.

L’objectiu és minimitzar el risc de contagi, garantir la seguretat de pacients i professionals i evitar possibles brots intrahospitalaris. 

De 8 a 13 i de 17 a 20 hores

Per això, a partir del dijous 1 de desembre es tornarà a restringir l’horari d’acompanyament dels pacients ingressats a les plantes d’hospitalització convencional de Sant Joan de Déu, que només podran tenir un sol acompanyant de 8.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores

En cap cas estan autoritzades les visites socials ni de cortesia a cap àrea d’Althaia. Pel que fa a Urgències i a Consultes Externes els pacients només poden accedir al centre amb un acompanyant.

Totes les persones que accedeixin a un dels centres d’Althaia cal que portin mascareta quirúrgica, que no sigui de roba, anar sense guants, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, a l’entrar i al sortir, i mantenir la distància de seguretat. 

A l’interior de les habitacions cal que els acompanyants portin sempre la mascareta quirúrgica, igual que els pacients si el seu estat els ho permet. 

Des de la institució també es recomana que els acompanyants que accedeixen als centres d’Althaia tinguin la pauta de vacunació completa. D’altra banda, es demana a les persones que puguin tenir algun símptoma respiratori o de febrícula que s’abstinguin d’acudir als centres de la institució.

Minimitzar riscos

Amb aquestes mesures de prevenció i l’aplicació de la normativa d’accés a les instal·lacions per part d’usuaris i familiars, Althaia vol garantir el benestar del malalt ingressat alhora que es minimitza el risc que els pacients es contagiïn. 

Demana que es tingui present que es tracta de persones vulnerables, moltes d’elles amb el sistema immunitari afeblit i amb un risc molt alt de complicacions greus.

La institució demana que tothom compleixi les mesures indicades ja que un bon seguiment evita brots intrahospitalaris, que podrien posar en perill la vida dels pacients i comprometre la capacitat del sistema sanitari per donar una resposta adequada a les persones que requereixen atenció mèdica.

Compartir l'article

stats